Elteknik på nya höjder i Göteborgs högsta hotell

Hotell Draken

Hotell Draken

Citat
”Att få bidra med vår erfarenhet inom elteknik i nybyggnadsprojektet för Göteborgs högsta hotell har varit väldigt motiverande”
Henrik Sandberg, projektledare Emil Lundgren Göteborg

Utmaning

På Järntorget i Göteborg byggs Hotell Draken. Byggnaden är 35 våningar hög och innehar 474 rum. Samtidigt sker en ombyggnation av Folket Hus/Biograf Draken, som ligger i direkt anslutning till nyproduktionen för hotelldelen. Folkets Hus med den klassiska biografsalongen ”Draken” kommer behållas och dess femtiotalsstil kommer kombineras med en nutida stil.

Hela byggnationen ska stå färdig till våren 2023. Beställare är K21 Entreprenad.

Lösning

Emil Lundgren utför samtliga elinstallationer, inklusive teletekniska anläggningar på alla 35 våningsplan samt i den gamla delen av Folketshus.

Effekt

”Draken blir ett kulturellt och kreativt nav som stärker kvarteren kring Järntorget. Våra partners i projektet är noga utvalda och har bidragit med stor kunskap och engagemang för att få byggnationen färdigställd i utsatt tid” säger Magnus Fhager, projektledare K21.

2023 kommer det expansiva området runt Järntorget få ett nytt blickfång och berikas med ett 35 våningar högt hotell, som kommer rymma restauranger och skybar med takterrass. När det står klart är projektet miljöklassat och med Emil Lundgrens hjälp – installerat med den senaste eltekniken.