Om oss

Emil Lundgren – En helhetspartner inom elteknik

Emil Lundgren AB är ett av Sveriges ledande elteknikföretag. Vi arbetar med samtliga typer av uppdrag inom el-, tele-, instrument- och automations- området i Sverige. Med kunden och kundens kund i fokus levererar vi mervärde i hela kedjan – från installation till efterservice. Hos oss är professionalism och ordning och reda lika självklart som flexibilitet och vår ”vi löser det-attityd”.

Våra uppdragsgivare är i huvudsak bygg- och fastighetsbolag samt stat och kommun. Emil Lundgren är totalt cirka 500 anställda och omsätter ungefär 800 miljoner kronor årligen. Kontoren finns från Skåne i söder till Uppsala i norr, men vi arbetar över hela landet. Emil Lundgren är en del av VINCI Energies, en teknikkoncern som erbjuder ett brett utbud av tjänster inom industri, service och ICT med drygt 80 000 anställda runtom i världen.

Vem var Emil Lundgren?

Emil Lundgren var en sann entreprenör som för över 100 år sedan startade en liten elfirma i en hyreslokal på Hisingen i Göteborg för att sedan stå grundare till ett av Sveriges största elteknikbolag. Till att börja med var han en visionär som såg mervärde i att leverera hela kedjan från installation till efterservice. Emils vision och inställning är också själva grunden till vår verksamhet idag: professionalism, noggrannhet och ordning & reda är lika självklart som att vi agerar med flexibilitet och en vi löser det-attityd.

För en mer hållbar värld

Vi är övertygade om att elektrifiering är det bästa sättet att skapa en bättre, effektivare och mer hållbar värld. En övertygelse vi haft i mer än 100 år.

Vi är certifierade enligt ISO 9001. Dessutom är de flesta av våra affärsenheter både miljö- och arbetsmiljöcertifierade (ISO 14001 respektive OHSAS 18001).