Emil Lundgren - partner i cirkulärt återbruksprojekt

Greenhouse i Solna

Greenhouse i Solna

Citat
“Att byta över 2 700 armaturer är ett omfattande projekt och här visar Emil Lundgren verkligen på stor flexibilitet och hög kompetens.”
Clas Boudrie, projektchef för Humlegården Fastigheter

Utmaning

Projektet, med namnet Greenhouse Solna Strand, omfattar en yta av cirka 28 000 kvm. Syftet är att skapa en mötesplats och arbetsplats där stort fokus är på att söka hållbara lösningar och återbruk av resurser som redan finns.

Lösning

Emil Lundgren utför samtliga elinstallationer, allt från inkoppling i ställverk, installering av brandlarm till svagströmsanläggningar som fiber, data och telenät. Det finns ett stort miljötänkande som genomsyrar projektet, exempelvis ett hållbart ljusstyrningssystem med närvaro- och dagsstyrda LED-armaturer, som Emil Lundgren installerar.

”En del av projektet innebär att vi kommer ta ner befintlig armatur, som moderniseras och system anpassas, för att därefter monteras och installeras av oss igen. Projektet är verkligen ett lysande exempel på att tillvarata resurser och återbruka det vi redan har” säger Marcus Millevall, projektledare Emil Lundgren Stockholm City.

Effekt

Cirkulär ekonomi och återbruksbyggnation. Hela byggnaden miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use med nivån Very Good.

”I våra åtaganden för Greenhouse i Solna ser vi ett stort nytänkande och långsiktighet där vi tillsammans med kunden skapar klimatsmarta lösningar i en redan existerande byggnad som anpassas för framtiden.sammanfattar Emil Pärnlind, affärsenhetschef Emil Lundgren Stockholm City.