Framtidens elteknik i Veidekkes nyproduktioner

Citat
“Fastigheterna efterfrågade elteknik som kan möta framtidens bostadsgästers krav på hållbarhet”
Lars Bjurén, affärsenhetschef Emil Lundgren i Lund

Utmaning

På uppdrag av HSB Skåne byggde Veidekke under 2021 nyproduktionerna bostadsrättsföreningen Målet och HSB brf Nätet i Lund. Båda byggnationerna är belägna i Arenastaden, strax intill Lunds stadspark. Fastigheten Målet är Svanenmärkt och rökfri. HSB brf Nätet är byggt enligt miljöbyggnad silver.

Projekten påbörjades under 2019 och slutfördes hösten 2021.

Lösning

Emil Lundgren i Lund utförde samtliga elinstallationer i byggnaderna. Utöver detta installerade Emil Lundgren både solceller och elbilsladdare i Målet. I HSB brf Nätet ansvarade Emil Lundgren för installationen av elbilsladdare.

Effekt

”Det utfördes en rad anpassade elinstallationer för hållbara lösningar i projekten där Emil Lundgren stod för installation av passagesystem, IMD-mätning av varmvattenförbrukning och elförbrukning, samt närvarostyrd belysning i källare, garage och trapphus. Samtliga installationer gör att Målet och Nätet kan möta framtidens energikrav och energiomställning, ” berättar Marcus Altengård, projektchef på HSB Skåne.

Arenastaden i Lund har under de senaste åren vuxit fram som en attraktiv stadsdel. Här kombineras en aktiv livsstil med den lugna atmosfären. Inredning och tekniken är utöver det vanliga och extra många genomtänkta detaljer både i lägenheterna och huset gör det här till hållbara boenden för framtiden.