Elteknikpartner när industribyggnad får nytt liv

Citat
“Den stora utmaningen har varit att få till moderna och anpassade installationer i en gammal byggnad som bjudit oss på många överraskningar”
Fredrik Ekman, elektriker Emil Lundgren Malmö

Utmaning

Den anrika byggnaden Malmö Skofabrik från 1907 har byggs om till attraktiva bostadsrätter där industrikänslan är bevarad i detaljer, ytskikt och fasad. Dessutom har taket bytts ut och ersatts av två nybyggda toppvåningar. Här finns ett stort hållbarhetsfokus – när gammalt möter nytt.

Emil Lundgren i Malmö fick i uppdrag av NBI Bygg AB att installera elteknik som lever upp till framtidens energiomställning och krav. Projektet påbörjades på plats i början av 2021 och ska vara färdigställt i januari 2023. Slutkund i projektet är Sundprojekt.

Lösning

Emil Lundgren har utfört samtliga elinstallationer för belysning, kraft, data samt porttelefon och passersystem.

”Vi har löpande fått komma med egna idéer och lösningar för att angripa de olika problemställningar som den gamla byggnaden ställt oss inför. Det har krävt stort nytänkande samt en bra och öppen dialog med kunden” säger Fredrik.

Kommunikationen har fungerat bra och vi som beställare har fått snabba och raka svar på våra frågor. Emil Lundgren har hittat lösningar på problem och varit väldigt flexibla genom hela projektet,” menar Anders Hinn, konsult för Sundprojekt.

Effekt

Skofabriken får ett exklusivt lyft med ny och anpassad elteknik. Samtidigt bevaras karaktären i den gamla fabriken och skapar ett unikt och personligt boende – med den senaste eltekniken installerad för en modern och hållbar byggnad.

Projektet har inte varit enkelt. Vi är mycket nöjda med vårt val av elteknikpartner. Det har fungerat klockrent och Emil Lundgren har varit pålästa och kommit med bra lösningar gång på gång”, avslutar Martin Goulden, platschef för NBI Bygg.