In3prenör och Swedavia väljer Emil Lundgren för elinstallationerna i om- och tillbyggnaden av Terminal 5, Stockholm Arlanda Airport

Emil Lundgren AB, som är en del av VINCI Energies, kommer att ansvara för el, tele och datainstallationer i projektet Porten som består av en tillbyggnad på entrésidan av Arlanda flygplats med en yta på cirka 30 000 m2.

06 Nov 2020

– Vi är tacksamma över förtroendet som vi fått av In3prenör och kan med våra övriga åtaganden på Arlanda Flygplats se en långsiktighet som skapar trygghet både för våra kunder och för oss, säger Jonas Kihlberg, ansvarig för VINCI Energies affärsområde Building Solutions.

Projektet består av en tillbyggnad på entrésidan med ny huvudentré, säkerhetskontroll och marknadsplats som skall erbjuda både shopping, restauranger, inspiration samt ytor för avkoppling. Syftet är att skapa en effektivare och smidigare flygplats redo för framtiden.​​​​​

– Vi ser fram emot att få bidra med vår mångåriga kompetens och erfarenhet från Arlanda och med vårt engagemang vara med och skapa framtidens flygplats, säger Erik Ryberg, Regionchef för Emil Lundgrens verksamhet i Stockholm/Uppsala

​​​​​​​Den ombyggda terminalen ska stå klar år 2025.

Bild: Arkitekt Tengbom. Visionsbild som visar Terminal 5s tillbyggnad med den nya fasaden.

 

See all news