Ny flygplansparkering vid Arlanda Airport med Emil Lundgren som installatör inom samtliga teknikområden

I direkt anslutning till Terminal 2 byggs en ny och modern flygplansramp som ger fler och större flygplan möjlighet att parkera. Emil Lundgren levererar ett flertal tjänster för att göra det möjligt.

18 Apr 2018

Emil Lundgren har under hösten och våren installerat allt från högspänning till kraft, belysning, banljus, mastbelysning, tele, data och precisionsdockningshjälpmedel i totalt sex stycken skärmtak samt en teknikbyggnad och sju ramphus samt ytterligare installationer försedda för flygplansförsörjning.

Rampområdet ger totalt 12 stycken uppställningsplatser för samtidiga uppställningar av Boeing 737 och Airbus 320 (flygplanstyp kod C) – eller fem större flygplan, som Boeing 747 och Airbus 330 (kod E kod C-flygplan). En av uppställningsplatserna anpassas för de största planen, som Airbus A380. De så kallade kod F-planen tar upp till 800 resenärer.

Projektet väntas stå klart under början av 2018 och därefter återstår tilläggsarbeten.

See all news