Vi skänker pengar till Nepal

För att stötta jordbävningsoffren i Nepal går Emil Lundgren genom ägaren VINCI in och skänker lika mycket till frivilligorganisationerna som de anställda gör.

13 May 2015

​Alla har säkert läst om jordbävningen i Nepal i slutet av april. Kanske har så många som tiotusen människor mist livet. Hoppet att hitta fler överlevande är för länge sen borta, men hjälpbehovet minskar inte för det. Tvärtom. Nu behöver de överlevande få hjälp med mat, kläder och boende. Att bygga nya vägar, skolor etcetera tar tid och kostar mycket pengar. Nu har det dessutom skett kraftiga efterskalv i området, vilket inte gör det hela lättare.

Nepal är ett mycket vackert land på Himalayas sluttningar, men det är också ett av jordens fattigaste länder. Efter ett långt inbördeskrig störtades kungen och demokrati har rått sen 2008. Det kändes verkligen som att landet var på väg i rätt riktning när den värsta jordbävningen sen 1934 slog till den 25 april i år.

Enligt FN är Sindhupalchock ett av de värst drabbade distrikten, där 95 procent av alla hus har förstörts. Därför har VINCI beslutat att skänka pengar till detta område genom tre olika frivilligorganisationer, varav Röda Korset är en. För varje krona som de anställda skänker kommer VINCI att skänka lika mycket till. Med tanke på att det är närmare 200 000 anställda i koncernen lär det kunna bli en hel del.

– Det känns viktigt att vi som anställda i VINCI-koncernen även drar vårt strå till stacken. Dessutom känner jag mig stolt att jobba inom en koncern som inte bara pratar om rättvisa och socialt ansvar, utan även visar det i handling, säger Stefan Fredrickson, regionchef  för Emil Lundgren.

See all news